joi, 7 martie 2013

Operation Vote: "Poţi alege şi tu primarul Romei"

Operation Vote: "Poţi alege şi tu primarul Romei":

Pe 26 şi 27 mai se vor desfăşura alegeri administrative în peste 600 de localităţi din Italia, printre care şi Roma, în urma cărora vor fi aleşi consilierii administraţiilor locale.
În capitala Italiei trăiesc oficial 80.000 de români, dar numai 700 dintre ei se înscriseseră pe listele electorale suplimentare până în luna septembrie 2012.
Câteva asociaţii de români din capitala Italiei s-au mobilizat pentru a informa comunitatea în legătură cu dreptul de vot la alegerile administrative. Asociaţia Românilor din Italia (ARI) a demarat, de exemplu, încă din 2012, o campanie de înscriere a românilor pe listele electorale.
Duminică 3 martie, a avut loc, la Roma, prima etapă a campaniei de informare “Operation vote” cu sloganul "Poţi alege şi tu primarul Romei", promovată de asociaţia româno- italiană Europaeus şi organizaţia COSPE, şi adresată cetățenilor români cu reşedinţa la Roma.

Alegeri locale 2013/ 16 aprilie: data limită pentru înscrierea pe listele electorale

Voluntarii Asociatiei au distribuit la Teatro Tendastrisce, mai mult de 2500 de pliante în limba română și italiană privind drepturile de vot ale cetățenilor europeni. Au fost furnizate, în

Citeşte mai mult...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu