vineri, 19 aprilie 2013

Cecchetti, Lega Nord: ”15 ani rezidenţă pentru a putea cere locuinţă socială"

Cecchetti, Lega Nord: ”15 ani rezidenţă pentru a putea cere locuinţă socială":
Limitarea drepului la studiu, a accesului la creșe și grădinițe, precum și restrângerea repartizarării locuințelor de stat pentru străinii din afara UE, sunt câteva dintre propunerile introduse într-un proiect de lege prezentat de grupul Lega Nord din cadrul Consiliului Regional Lombardia.
Ideator și prim semnatar al acestor propuneri este vicepreședintele Consiliului Regional Lombardia, leghistul Fabrizio Cecchetti, fost președinte al consiliului până în luna martie a acestui an. Pe blogul său, Cecchetti publică intenția de a introduce pragul de 15 ani de rezidență legală, continuă, pentru străinii extracomunitari care cer locuri în creșe sau grădinițe de stat sau care cer locuinţe sociale.
”În acest fel se va echilibra o situație absurdă de care, până astăzi, beneficiau și ultimii sosiți în detrimentul celor care locuiesc din totdeauna în Lombardia.” scrie Cecchetti pe blog.
Cecchetti e convins că proiectul de lege propus de el poate fi o măsură care preîntâmpină efectele crizei economice, fără să analizeze însă consecințele sociale. ”Luând în considerare perioada de puternică criză economică și faptul că trebuie să îmbunătățim gestionarea resurselor financiare disponibile, consider că e obligatoriu să intervenim în acest sens.” a explicat leghistul
Citeşte mai mult...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu