luni, 23 mai 2011

Diversitatea în UE

Diversitatea în UE: "

În Europa locuieşte o mare varietate de oameni. Această diversitate îmbogăţeşte cultura, economia şi societatea noastră.

Legile UE care interzic discriminarea pe motive de rasă sau origine etnică, vârstă, handicap, orientare sexuală, religie sau convingeri la locul de muncă şi pe motive de rasă sau origine etnică în toate domeniile vieţii oferă protecţie tuturor membrilor societăţii.

În pofida existenţei legilor europene, potrivit unui sondaj Eurobarometru, Discrimination in the European Union: Perceptions, Experiences and Attitudes, publicat la începutul anului 2008, mulţi europeni consideră că discriminarea este încă răspândită, existând persoane expuse discriminării pe motive de rasă sau origine etnică (62 %), orientare sexuală (51 %) şi handicap (45 %), vârstă (42 %) şi religie (42 %).

Însă, asigurarea unor şanse egale pentru toţi membrii societăţii, indiferent de situaţia lor, nu este doar o cerinţă legală sau un argument moral, ci şi o necesitate pentru o societate prosperă şi armonioasă a secolului al XXI-lea.




"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu