Y
Managementul Cunoasterii in Regiunea Dunarii – Castelul Macea (Arad), 10-15 iulie 2013
In vederea prezentarii si sustinerii unui proiect de cooperare internationala in cadrulStrategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) de catre Grupul de Actiune “Dunare-Marea Neagra”, Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD), in parteneriat cu Universitatea Spiru Haret, ca initiatoare, cu Universitatea de Vest “Vasile Goldis”, ca institutie gazda siKnowledge Management Institute - Knomacons Romania, ca partener de training, organizeaza la Castelul Macea din judetul Arad, in perioada 10-15 iulie 2013, prima editie a Academiei de Vara: Managementul Cunoasterii in Regiunea Dunarii. Reprezentantii universitatilor, centrelor de cercetare si celorlalte organizatii ce isi vor delega participanti isi propun sa puna bazele Universitatii Antreprenoriale Dunarene, axata pe introducerea si invatarea riscului ca mod de schimbare a paradigmei educationale pentru a sprijini marea transformare in cadrul macro regiunii in care Romania poate fi una din placile turnante ale Schimbarii. Special Guest Lecturer al reuniunii este Presedintele Knowledge Management Institute – Knomacons Romania, KMC Octavian SERBAN, MBA, consultant, project manager si trainer cu o bogata experienta americana si la institutiile europene de la Bruxelles. Vor fi invitati si alti reprezentanti ai ariilor prioritare SUERD precum si ai ministerelor cu rol important in implementarea acesteia in Regiunea de Vest. Parteneri Media Asociati: Agentia Nationala de Presa AGERPRES, Europeanul, Opinia Nationala, TV H. Parteneri Media Permanenti: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, ZiarulAlb.ro, Early Warning Support – “EU-RO Clearing Funds”. Pentru informatii suplimentare si inscrieri, pana cel tarziu in data de 5 iulie 2013, cei interesati pot contacta Secretariatul Consortiului Organizatoric la tel./fax: 021.2304997 sau e-mail: info@houseofeurope.ro. Sursa: EUROLINK |
AM POSDRU a publicat Corrigendum nr. 2 la Ghidurile Solicitantului – Conditii Specifice aferente cererilor de propuneri de proiecte nr. 123-125 si 127-152.
Practic, acesta prelungestetermenul-limita pana la 5 iuliepentru toate cererile de proiecte care trebuiau depuse pana la 1 iulie, cu exceptia CPP 126. Pentru a evita blocajele administrative la registratura Organismelor Intermediare responsabile pentru lansarea si gestionarea CPP 123 – 125 si 127 – 152, precum si pentru a fluidiza procesul de verificare a conformitatii administrative a cererilor de finantare, solicitantii sunt rugati sa transmita Anexele 1-5, 7-9 si Anexa 6 – Acordul de parteneriat, dupa caz, in cel mai scurt timp posibil de la transmitereaelectronica a cererilor de finantare. Document anexat: Corrigendum nr. 2 (PDF) Sursa: AM POSDRU Derulati proiecte prin POSDRU?Promovati-le in reteaua site-urilor Arhipelago! Puteti depune o cerere de consultantasau sa cautati direct un consultant in catalog. |
Avioanele și trenurile de mare viteză au ajutat la răspândirea rapidă a bolilor. Cât de rapid poate reacționa Europa la aceste amenințări? Pe 3 iulie, eurodeputații vor dezbate un raport al domnului Gilles Pargneaux (S&D, Franța) referitor la ameliorarea reacției UE în combaterea pandemiilor. Votul va avea loc a doua zi. Domnul Pargneaux ne-a acordat un interviu.
Sursa : © Uniunea Europeană, 2013 - PE |
Dobro došla Hrvatska! Astăzi, Uniunea Europeană este mai bogată cu o țară: Croația a devenit cel de-al 28-lea stat membru. În timp ce eurodeputații croați nou-aleși se pregătesc pentru prima lor perioadă de sesiune, aflați mai multe din infograficul nostru despre această țară, destinație turistică favorită pentru mulți europeni.
Sursa : © Uniunea Europeană, 2013 - PE |
Cheltuielile din agricultură reprezintă în momentul de față aproximativ 40% din bugetele anuale europene, fiind un punct cheie al politicilor europene. Politica agricolă comună a fost modificată ultima dată în anul 2003, dar după aderarea a 13 state noi a devenit evident faptul că această politică va trebui adaptată noilor provocări. Parlamentul, Comisia și statele membre au ajuns la un acord politic privind felul în care trebuie să arate pachetul de reformă.
Sursa : © Uniunea Europeană, 2013 - PE |
Pentru a beneficia de pensie în Italia, este necesar să îndepliniți condițiile legale de pensionare din această țară și să depuneți cererea de pensionare la instituția competentă din Statul de domiciliu la momentul pensionării.
De exemplu, dacă la momentul respectiv, veți avea domiciliul stabilit în Italia, va fi necesar să depuneți cererea de pensionare, alături de documentele care atestă vechimea dvs. în muncă (carte de muncă, adeverință de vechime, etc.) la biroul teritorial al Institutul Național de Protecție Socială (I.N.P.S.). În schimb, dacă la momentul pensionării, veți locui în România, va fi necesar să vă adresați Casei Județene de Pensii Publice competente. Noul contract colectiv pentru munca domestică vizează în primul rând MĂRIRI SALARIALE Depunerea cererii În Italia, cererea de pensionare poate fi depusă astfel:
Dacă perioada în care ați fost asigurat în Italia nu este suficient de lungă pentru a putea beneficia de pensie în Citeşte mai mult... |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu