luni, 1 iulie 2013

Zeci de mii de persoane au aclamat luni, la ora locală 0.00 (1.00, ora României), aderarea la Uniunea Europeană (UE) a ţării lor, după 22 de ani de la proclamarea independenţei faţă de fosta Iugoslavie.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
Croația a aderat la Uniunea Europeană
Croația este de azi cel de-la 28-lea stat membru al Uniunii Europene. După zece ani de negocieri, Croația a aderat la UE.
croatia a aderat la ueIntrarea în Uuniunea Europeană a fost marcată de zeci de mii de persoane care au ieșit pe străzile Croației și au aclamat la ora locală 0.00 (1.00, ora României), aderarea la Uniunea Europeană a ţării lor. Acest lucru se întâmplă după 22 de ani de la proclamarea independenţei faţă de fosta Iugoslavie.
Bine aţi venit în Uniunea Europeană“, a spus preşedintele Comisiei Europene (CE) Jose Manuel Barroso mulţimii reunite la Zagreb, cu puţin timp înainte ca “Oda bucuriei” a lui Beethoven – imnul UE – să consacre integrarea Croaţiei ca al 28-lea stat membru al blocului european.
În discursul său, preşedintele croat Ivo Josipovici şi-a invitat compatrioţii să fie optimişti.
Să nu lăsăm norul crizei economice să ne umbrească optimismul. Criza este o provocare, o invitaţie de a face ca mâine să fie o zi mai bună decât astăzi“, a declarat Ivo Josipovici.
Pe cele trei scene ridicate în piaţa centrală din Zagreb, peste 700 de artişti, cântăreţi, muzicieni şi dansatori au făcut spectacol în faţa unei mulţimi încântate. Festivităţi similare au avut loc în oraşele Split şi Dubrovnik, precum şi în Varazdin şi Riejka.
La miezul nopţii, panoul de semnalizare cu inscripţia “vamă” a fost retras în mod simbolic de la punctul de frontieră cu Slovenia, singura republică fostă iugoslavă care era membră UE (2004).
Aproximativ 100 de reprezentanţi internaţionali au asistat la Zagreb la sărbătoarea aderării Croației.
Croaţia, care s-a alăturăt UE la 1 iulie, are ca misiune protejarea a peste 1.300 de kilometri de frontiere terestre ale blocului european, cu Bosnia, Serbia şi Muntenegru.
În sudul Croaţiei, punctul de trecere Karasovici la frontiera cu Muntenegru va fi începând de la 1 iulie una dintre porţile de intrare în UE.
Croaţia este în recesiune din 2009, iar şomajul afectează 20% dintre cei 4,2 milioane de locuitori.
Croaţia este primul stat care se alătură UE de la aderarea, în 2007, a României şi Bulgariei.
The post Croația a aderat la Uniunea Europeană appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
Rata somajului in zona euro a atins un nou record in luna mai, stabilindu-se la 12,1% din populatia activa, dupa revizuirea in scadere a datelor din luna precedenta, a anuntat luni oficiul european de statistica Eurostat, citat de AFP.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG

JUN 15

 
 Bancnote euro pe o pagină de ziar din care iese în evidenţă cuvântul „impozit” © iStock/code6d
Propunerea va extinde la toate formele de venit normele UE privind schimbul obligatoriu de informaţii financiare personale.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG

JUN 24

TODAY

AmbasadorInvestitorii norvegieni se plang cabirocratia le pune piedici atunci cand incearca sa-si extinda afacerile in Romania.
“O societate foarte mare – cea mai importanta companie norvegiana de energie hidro si una dintre cele mai mari companii de acest tip din Europa, “Starkraft” – a dorit sa investeas­ca trei miliarde de euro in Romania, dar, din cauza birocratiei, si-a schimbat opinia si a hotarat sa investeasca in Turcia si Albania. Este surprinzator – facem investitii mult mai usor in tari din afara UE, precum Turcia si Albania, decat intr-o tara a Uniunii Europene cum este Romania”, a declarat Oystein Hovdkinn, ambasadorul Norvegiei in Romania.
Mai multe detalii: Bursa
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
Reforma Politicii Agricole Comune, explicata de Dacian Ciolos
La doua zile dupa ce reforma Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii Europene a fost aprobata, initiatorul ei, comisarul pentru Agricultura Dacian Ciolos, a venit in Romania.
Urmariti un mini-interviu realizat de TVR cu Dacian Ciolos, in care acesta explica ce beneficii vor avea agricultorii romani de pe urma acestor reglementari.
Sursa: TVR
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
POR: Centru de excelenta pentru tinerii intreprinzatori, la Ploiesti
Ploiesti_IMMConducerea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia a semnat uncontract de finantare in cadrul Axei prioritare 1“Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, Domeniul major de interventie 1.1 “Planuri integrate de dezvoltare urbana”, sub-domeniul “Poli de crestere”.
Beneficiar este orasul Ploiesti, care primeste asistenta financiara pentru proiectul“Realizarea parcului municipal Ploiesti Vest, inclusiv a cailor de acces si a retelei edilitare specifice – Centru de Excelenta in Afaceri pentru Tinerii Intreprinzatori”.
Valoare totala a proiectului este de 12.057.946,20 lei, din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 3.341.955,19 lei, cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 4.075.555,11 lei, iar valoarea TVA-ului aferent cheltuielilor eligibile este de 1.956.266,45 lei.
“Durata de implementare este de 18 luni, iar printre obiective se regaseste construirea de spatii de birouri si doua sali, ce vor fi puse la dispozitie pentru activitati in acest domeniu. Centrul de excelenta se va adresa IMM-urilor si tinerilor care doresc sa demareze afaceri in domenii precum: servicii de ecologizare, servicii de consultanta in domeniul protectiei mediului, evaluari de mediu, servicii de ecoturism, precum si servicii de proiectare” a declarat Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia.
Potrivit indicatorilor stabiliti prin proiect, la finalizarea acestuia vor putea functiona in noua structura de afaceri noua IMM-uri si vor fi create 40 de locuri de munca.
Sursa: ADR Sud Muntenia
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
Nou instrument pentru startup-uri in cautare de finantari: Techangels.ro
radu_georgescuDe o vreme s-a intamplat o chestie foarte simpatica – un grup de Angel Investors s-a organizat in techangels.ro.
De unde porneste treaba: Startup-urile au nevoie de capital in mai multe transe /etape:
  • Start – cateva mii de euro, bani proprii, pentru a construi un minim de plan/produs;
  • Seed – cateva zeci de mii, de obicei de la un Angel Investor pentru definitivarea produsului si inceperea vanzarilor;
  • A Round – cateva milioane de Euro, de la Venture Capital, pentru atingerea punctului in care vanzarile sunt egale cu cheltuielile;
  • B Round – de la Private Equity, runda de crestere si maturizare.
Ei bine, ceea ce lipsea major pe aici pe la noi era conexiunea cu Angel Investors – asta este ceea ce rezolva techangels, intr-un mod asemanator cu angellist.
Mai multe detalii: RaduGeorgescu.ro
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu