luni, 8 iulie 2013

Moldova: aproape de Europa, departe de Transnistria

Y

Vrei 139 de euro de la primărie? Totul despre alocaţia pentru nucleul familial
Un cetăţean comunitar care lucrează într-un stat membru al Uniunii Europene are drept la prestaţiile familiale prevăzute de legislaţia ţării de angajare.
Dacă lucraţi legal în Italia şi vă încadraţi în limitele de venit stabilite anual, aveţi dreptul la alocaţie pentru nucleul familial pentru dumneavostră şi pentru membrii dvs. de familie, indiferent dacă aceştia locuiesc în Italia sau în România.
Ai plătit 20 de ani de contribuții? Iată când poți să ieși la pensie în Italia
Pentru a putea decide asupra deschiderii dreptului dvs. la respectiva prestaţie, INPS poartă corespondenţă cu Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială competentă teritorial din România, prin formulare europene (E401, E411).
Alocaţia pentru nucleul familial poate fi solicitată pentru următorii membri de familie:
- solicitantul alocaţiei;
soţul/soţia solicitantului de care acesta/aceasta nu este despărţit/despărţită legal;
copiii (legitimi, adoptaţi, naturali recunoscuţi, născuţi dintr-o căsătorie precedentă a celuilalt soţ şi încredinţaţi acestuia) şi nepoţii pe cale ascendentă cu vârstă mai mică de 18 ani încredinţaţi spre creştere;
copiii majori cu handicap care, din motive fizice sau mentale, se află în incapacitate de muncă;
fraţii, surorile şi nepoţii solicitantului, minori sau majori cu handicap, dacă sunt orfani de ambii părinţi şi nu au dreptul la
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
Moldova: aproape de Europa, departe de Transnistria
Cu cât se apropie mai mult Republica Moldova de crucialul summit de la Vilnius, cu atât mai tensionate devin relaţiile cu Transnistria. Majoritatea experţilor politici din Moldova spun deschis că e vorba de mâna lungă a Moscovei, care nu doreşte apropierea Moldovei de Uniunea Europeană şi deci încearcă să împiedice în fel şi chip parafarea acordurilor de la Vilnius.
Se spune că lucrurile ar putea ajunge până la declanşarea unui nou conflict armat pe Nistru în această vară. Se mai spune că, dacă totuşi jinduitele tratate vor fi semnate, atunci Rusia va recunoaşte oficial independenţa Transnistriei oficial, pentru că neoficial Transnistria este o creatură a Rusiei, un protectorat rusesc de la începuturile existenţei sale.
Tensiunile au început să crească prin recenta promulgare de către preşedintele Transnistriei a legii despre frontiera de stat, au continuat cu provocări ale poliţiştilor transnistreni şi cu o hotărâre a Parlamentului de la Chişinău care cheamă la calm.
Şi Preşedintele Timofti a îndemnat să nu ne lăsăm provocaţi. Mihai Ghimpu a propus instituirea unor posturi vamale şi de control pe Nistru. Iar ministrul apărării Marinuţă i-a liniştit pe toţi zicând că, în caz de conflict, vom şti să dăm o ripostă cuvenită agresorilor.
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
EU asylum applications up in 2012, new report says
Just over 330,000 people sought asylum in the EU last year, an increase of 11 percent from 2011, according to new figures from the European Asylum…
    
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
Eurozone ministers mull next aid payout for Greece
Eurozone finance ministers are meeting in Brussels to discuss the next payment of bailout aid to Greece. A European Commission spokesman says the…
    
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu