luni, 8 decembrie 2014

Ce pregateste Guvernul tinerilor care au iesit din scoala si nu au joburi

Prin schema Garantia pentru tineret UE a pus la dispozitie fonduri, inca de anul trecut, pentru masuri dedicate tinerilor care nu sunt in educatie si nu au job. Masuri nu s-au realizat pana acum, dar sunt incluse in viitorul Program Operational Capital Uman 2014-2020. Ministrul Fondurilor Europene anunta consultari cu organizatiile de tineret fiindca doreste sa lanseze primele linii de finantare pana la sfarsitul anului. Tinta este de 53.000 tineri someri care sa beneficieze de aceste fonduri.
Visit Website
President Obama Meets with Students at an “Hour of Code” Event
Visit Website
President Obama Delivers Remarks at an “Hour of Code” Event
Visit Website
Le Mexique fait appel à des experts européens pour enquêter sur l'Affaire des disparus d'Iguala
Visit Website
LUX Prize 2014: The best of European cinema
Three beautiful, emotional films that speak to us as Europeans. Which one will win the EP's LUX Prize? EuroparlTV travelled to Slovenia for a closer look at one finalist.
Visit Website

YESTERDAY

Video. Cum se conduce în Rusia
driving in russiaO selectie de accidente incredibile produse pe soselele din Rusia.
Visit Website
Viorel Boldiş organizează la Milano PRIMA întâlnire a SCRIITORILOR ROMÂNI din Italia
"Scriitori români în Italia" este titlul primei intalniri la Milano, la care sunt invitati scriitori, traducatori, jurnalisti culturali din toata Italia, in ideea de a inlesni cunoasterea si dialogul celor care care iubesc condeiul si isi exprima intr-o forma artistica sentimente, trairi, conceptii despre viata si lume.

Initiativa apartine apreciatului poet Viorel Boldiş, care traieste de aproape 20 de ani in Italia, autor a mai multor volume de poezie si proza publicate in acesti ani la edituri italiene.

A apărut prima poezie dedicată noului președinte: "Dragă Klaus", semnată de Viorel Boldiș

Viorel Boldis la al treilea volum de poezie. ”150 de grame de poezie de dragoste”

"Ar trebui să vă cuprindă teama", de Viorel Boldiş, poezia contra politicienilor români care aruncă în aer campania electorală

Evenimentul care se bucura de organizarea si patronajul Consulatului General al Romaniei la Milano, vede participarea unor nume importante de autori, scriitori romani consacrati in Peninsula.
Intre organizatorii manifestarii se numara si: revista Orizzonti culturali italo-romeni – directorAfrodita Cionchin si editura REDIVIVA director scriitoarea Ingrid B Coman – prima editura romaneasca din Italia si Centrul Cultural Italo Roman.
Va participa Roberto Merlo, profesor la Universitatea din Torino și Alexandru Cohal de la Departamentul
Citeşte mai mult...
Visit Website
Gazprom va înfiinţa o nouă companie pentru gazoductul spre Turcia
gazpromGrupul rus de stat Gazprom a anunţat luni că va înfiinţa o nouă companie care va fi responsabilă pentru construcţia unui gazoduct spre Turcia, transmite Reuters.
„Noua companie va fi înregistrată la Sankt Petersburg şi va purta numele Gazprom Russkaya”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Gazprom, Sergei Kuprianov.
Săptămâna trecută preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia nu poate continua proiectul South Stream, din cauza opoziţiei din partea Uniunii Europene, urmând să construiască o nouă conductă spre Turcia, via Marea Neagră. Conducta South Stream, ale cărei lucrări au fost lansate în decembrie 2012, ar fi urmat să lege Rusia de Bulgaria, pentru a se îndrepta apoi spre Europa Centrală, prin Serbia, Ungaria şi Slovenia. Gazoductul era prevăzut să aibă o capacitate de 63 de miliarde metri cubi pe an, iar costurile proiectului erau estimate la 40 de miliarde de dolari.
Visit Website
FAZ: Declaraţiile Putin-Hollande – „o inducere deliberată în eroare”
Hollande Putin2După întâlnirea lui Vladimir Putin cu presedintele Frantei, ambii au facut declaratii in favoarea pacii din Ucraina. Declaratiile au fost o „inducere deliberată în eroare”, scrieFrankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
Autoritățile ruse au mai multe versiuni ale conflictului din estul Ucrainei. Pentru publicul din tara aceasta versiune poate fi exprimata citandul-l pe presedintele rus Vladimir Putin, care a declarat în primăvara: „Pe ai nostri nu-i vom lăsa la necaz„.
La nivel diplomatic, dimpotrivă, Moscova insistă că nu este implicată în această confruntare.Versiunea de propagandă interna este, în acest caz, mai aproape de adevăr. De aceea, declaratia facuta de cei doi președinti că Rusia și Franța pledeaza pentru incetarea grabnicaa vărsării de sânge în Ucraina - este o denaturare intenționată a adevarului, deoareceintervenția Rusiei a dus la izbucnirea războiului.
Cu toate acestea, este important ca politicienii occidentali sa foloseasca orice ocazie pentru a vorbi cu Putin.  Ei procedeaza corect, respectand in continuare normele diplomatice. Cu toate acestea, încercarea de a prezenta mai târziu declaratiile pacifiste ale lui Putin drept unsucces diplomatic, nu este altceva decat o dovada de eșec politic in cazul lui Hollande.
Visit Website
General : Înaintea ultimei săptămâni de plen, deputații europeni examinează chestiuni ce ar putea fi finalizate în sesiune: negocierile pentru buget, responsabilitățile în domeniul imigrației și audierile candidaților la Consiliul unic de rezoluție al uniunii bancare. Jean-Claude Juncker va prezenta în Conferința Președinților programul de lucru al Comisiei pe 2015.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2014 - PE
Visit Website
General : De la paradoxuri la întrebări legate de identitate: orice temă e bună pentru a inspira o aventură cinematografică. Câștigătorul Premiului LUX de anul acesta va fi anunțat pe 17 decembrie. Până atunci, am vorbit cu regizorii celor trei filme finaliste despre activitatea lor.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2014 - PE
Visit Website
A doua bancă din Rusia bagă în faliment cel mai mare grup metalurgic
mechelAl doilea grup bancar rus, VTB, cere plata anticipată a tuturor datoriilor celui mai mare grup metalurgic din Rusia – Mechel – evaluate la 47 miliarde de ruble (874 milioane de dolari), în condiţiile în care compania minieră rusă încearcă să evite falimentul, transmite Reuters.
Se estimează că Mechel are obligaţiuni şi împrumuturi în valoare de 8,65 miliarde de dolari, scadente în următorii şapte ani, iar analiştii se aşteaptă ca Mechel să înregistreze pierderi de 591 de milioane de dolari în 2014. În prezent, Mechel este controlată de miliardarul rus Igor Zyuzin, iar două treimi din datorii sunt către băncile ruse de stat Sberbank, VTB şi Gazprombank, potrivit Agerpres.
VTB a explicat că a fost forţată să solicite plata anticipată a tuturor creanţelor Mechel din cauza ‘încălcării repetate a obligaţiilor companiei faţă de bancă’.
Reprezentanţii Mechel nu au comentat declaraţia. Anul acesta, titlurile companiei au scăzut la bursă cu aproape 70%.
De luni de zile oficialii de la Moscova încearcă să ajute Mechel, care are 70.000 de angajaţi, şi au propus inclusiv un plan de convertire a datoriilor companiei în acţiuni. Şeful VTB, Andrei Kostin, a afirmat recent că banca încă doreşte ca datoriile Mechel să fie convertite în acţiuni, însă, până acum, grupul rus nu a sprijinit acest plan.
Recent, directorul general al Mechel, Oleg Korzhov, afirma că băncile străine sunt pregătite să ia în considerare restructurarea datoriei Mechel dar aşteaptă o decizie de la principalii creditori din Rusia ai companiei.
VTB2
„Băncile străine au adoptat o poziţie de expectativă şi aşteaptă să vadă cum vor acţiona principalii creditori şi apoi, în funcţie de această evoluţie, vor adopta o decizie”, a explicat Oleg Korzhov. Acesta a adăugat că Mechel a primit deja o scrisoare de la creditorii externi referitoare la riscul ca firma să fie afectată de sancţiunile impuse Rusiei de Occident dacă 50% din acţiunile companiei sunt cedate băncilor de stat.
Conform declaraţiilor lui Korzhov, Mechel are datorii de aproximativ 1,7 miliarde de dolari către băncile străine iar în decembrie este scadent un împrumut de un miliard de dolari.
Problemele financiare ale companiei ruse au apărut după extinderea Mechel, iar criza financiară din 2008 a provocat scăderea preţului la oţel şi cărbune.
În România, Mechel a decis în martie să-şi vândă cele cinci unităţi de producţie pentru 52 de euro către Nikarom, care a achiziţionat combinatele Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte. Societatea Invest Nikarom este controlată de Victor Ciumakov şi Svetlana Ciumakova, părinţii Olgăi Ciumakova, şeful reprezentanţei Mechel la Bucureşti.
Visit Website
Vestile bune, la finalul anului 2014, sunt ca avem un Acord de Parteneriat aprobat de Comisia Europeana si ca, per ansamblu, pe relatia cu UE suntem pe plus cu peste 3 miliarde de euro in acest an si cu peste 14 miliarde de euro in ultimii 7 ani. Vestile proaste: tot pe ultimul loc intre celelalte tari, la atragerea fondurilor, iar ceea ce se asteapta pentru urmatorii 7 ani nu este clar la nivel de beneficiari. EurActiv.ro a sintetizat realizarile, problemele si intrebarile valabile cu mai putin de o luna inainte de finalul anului. Topul asteapta completari! Va invitam sa ne transmiteti opinia dv la formularul de comentarii.
Visit Website

TODAY

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu