În toate țările UE, sistemele de securitate socială sunt în loc de a oferi o plasă de siguranță pentru cei care își pierd locurile de muncă. Mult a fost spus despre generozitatea de șomaj care pot atrage muncitorii să stați la domiciliu, mai degrabă decât să caute un loc de muncă, sau cu privire la necesitatea de a se asigura că beneficiile recepție șomeri întâlni, de asemenea obligația de a uita de fapt, pentru un loc de muncă sau de a lua de formare .
Cu toate acestea, această dezbatere de multe ori ignoră că, în medie, în UE, mai puțin de 35% din șomerii pe termen scurt, de fapt beneficiază de prestații de șomaj, în conformitate cu 2014 Ancheta Forței de Muncă Eurostat. Mai mult decât atât, acest procent a scăzut în timpul crizei.
Această cotă variază mult de la o țară, fiind la nivelul 10-15% din România, Marea Britanie, Polonia și Italia și mai mult de 70% în Germania. Motive variază: unii lucrători nu sunt acoperite de sistemul (de exemplu, care desfășoară activități independente, tineri), unii nu au dreptul, pentru că nu au de lucru destul de mult, iar unele nu pretinde beneficii. (Click pentru a mari graficul de mai jos.)
Acoperire redusă ridica îngrijorare, atât la nivel individual și macro-economice.
Pierderea unui loc de muncă are un impact puternic și imediat asupra veniturilor gospodăriei. În lipsa veniturilor de înlocuire, șomerii pot baza pe economii sau pe venit al altor membri ai familiei.
În toate cazurile, gospodăria va trebui să se adapteze consum și standardele de viață, cu consecințe potențial dure mai ales pentru cei care sunt deja trăiesc cu bugete mici.Într-o astfel de situație, șomerii nu poate avea mijloacele private de a participa la formare și promovare a capacității de inserție profesională lui. Acestea pot fi cerut într-un loc de muncă nu se potrivesc abilitățile sale sau cădea în cazul în care cererea de excluziune socială a muncii este scăzută.
La nivel macro-economic, în cazul în care prea multe șomeri nu sunt acoperite și de a reduce consumul lor, aceasta slăbește funcția de stabilizare a ajutoarelor de șomaj, ceea ce este esențial în cazul unei recesiuni. Pe termen lung, în cazul în care prea mulți oameni nu au mijloacele de a participa la formarea și perfecționarea competențelor acestora, aceasta slăbește, de asemenea, investițiile totale în capitalul uman.
Nostru document de lucru nou pe acoperirea beneficii vor fi publicate in aceasta toamna.
Autor: I. Maquet este șeful adjunct al Unității Analiză Socială din cadrul DG EMPL.
Opiniile exprimate în acest articol sunt cele ale autorului și nu reflectă neapărat opinia oficială a Uniunii Europene.
Nota editorului: Acest articol este parte dintr-o serie regulată numit "Dovezi in Focus",care va pune in centrul atentiei pe principalele constatări din trecut și în curs de cercetare la DG EMPL.
trad. Google
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu