vineri, 19 aprilie 2013

Schengen, tren pierdut în 2013

Schengen, tren pierdut în 2013:
Decizia legată de procesul de extindere a Spaţiului Schengen cu Bulgaria şi România nu este aşteptată până la sfârşitul anului, transmite Agenţia bulgară BTA, citând o sursă din cercurile diplomatice din cadrul Consiliului UE, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.
Potrivit acestei surse, problema a devenit în totalitate politică şi până în prezent nu se conturează o soluţie. Printre statele care împiedică obţinerea unei unanimităţi se numără Olanda, Germania şi Franţa, transmite Rador.
Realizarea unui progres nu va fi uşoară, anumite state sunt sceptice, remarcă diplomatul. Situaţia nu se va schimba, chiar dacă la sfârşitul anului, rapoartele MCV ale Comisiei Europene pentru Bulgaria şi România vor fi pozitive.
Întrebat despre aşteptările sale cu privire la intenţia exprimată de a preveni aşa-numitul "turism pentru ajutoare sociale" al imigranţilor din sud-estul Europei, diplomatul a declarat că cel mai important pentru UE este să respecte propria legislaţie. În opinia sa, nu poate fi vorba despre nerespectarea Tratatelor de aderare, conform cărora de la 1 ianuarie 2014 bulgarii şi românii primesc acces deplin la piaţa muncii din UE.
Diplomatul european şi-a exprimat speranţa că utilizarea abuzivă a fondurilor europene va fi soluţionată pe baza legislaţiei actuale, aplicate exact şi fără discriminări.
80% din români

Citeşte mai mult...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu