miercuri, 8 mai 2013

Europe on Track câștigă Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni


„Europe on Track“ câștigă Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni

Educaţie Tineret − 07-05-2013 - 17:15
 
 
Cei trei câștigători și președintele PE Martin Schulz Cei trei câștigători și președintele Martin Schulz
Proiectul media pentru tineri „Europe on Track“ (Spania) a câștigat premiul I la ceremonia Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni, care s-a derulat pe 7 mai la Aachen. Premiul II a fost obținut de concursul de fotografie „Discover Europe“ din Polonia și premiul III de proiectul de schimb pentru tineri „The Story of my Life“ din Estonia. Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni este acordat anual unor proiecte care promovează identitatea europeană și integrarea între tineri.

„Europe on Track“ dorește să capteze viziunea tinerilor asupra Europei din 2020 prin produse multimedia, realizând un scurt documentar cu opiniile acestora. „Proiectul spaniol caută soluții constructive la problemele actuale: pierderea încrederii în UE și rata alarmant de ridicată a șomajului în rândul tinerilor în multe state membre“, a spus preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

„Discover Europe“ este a 10-a ediție a unui concurs de fotografie care dorește să arate frumusețea Europei, cultura, tradițiile și cetățenii acesteia. Fostul președinte al Parlamentului European Hans-Gert Pöttering (Germania), de la Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat), a felicitat proiectul. „Ați reușit să concentrați asupra Europei unite creativitatea și imaginația tinerilor“, a spus dumnealui.

„The Story of my Life“ a adus împreună tineri și persoane mai în vârstă pentru a sprijini solidaritatea între generații. Marcel Philipp, primarul orașului Aachen, a spus participanților că „au dezvoltat o înțelegere profundă a diferențelor culturale și au învățat să depășească prejudecățile“.

Proiectele câștigătoare vor primi finanțare în valoare de 5.000, 3.000 și respectiv 2.000 de euro. Ceremonia a fost co-organizată de Parlamentul European și Fundația Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni.
REF. : 20130503STO07938

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu