duminică, 30 iunie 2013

plugarGuvernul a emis in ultima sedinta o hotararea pentru completarea HG nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoarespecifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul agriculturii ecologice.
Aceasta masura vine ca urmare a numeroaselor solicitarilor ale fermierilor care detin exploatatii de mici dimensiuni, inregistrate in sistemul ecologic, fapt ce presupune costuri suplimentare de certificare si inspectie anuale.
Tinand cont de faptul ca 65% din exploatatiile ecologice sunt de mici dimensiuni, de la 0,3 – 5 ha., s-a decis alocarea unui sprijin in cuantum total de 7.050.000 euro, fonduri europene, acesta urmand a acoperi taxele de inspectie si certificare, mentinand astfel exploatatiile respective in sistemul ecologic.
Practic, aceasta masura se inscrie pe linia sprijinirii de catre Guvernul Romaniei a agriculturii ecologice si vizeaza o crestere a platii suplimentare la exploatatiile ecologice de mici dimensiuni (0,3-5ha) de peste 17% (de la 450 la 540 euro), fermele aflate intre 5,1-20 ha primind 611,43 euro, iar cele de peste 21 ha beneficiind de 510 euro, exploatatiile mari, de peste 20 hectare, nefiind dezavantajate intrucat acestea isi pot acoperi costurile de certificare si inspectie anuale prin valorificarea unui volum mai mare de produse ecologice, raportat la dimensiunea lor.
Sursa: MADR
Doriti sa obtineti subventii sau ajutoare de stat pentru agricultura? Simtiti ca nu mai faceti fata birocratiei si ca aveti nevoie de ajutor?
Cereti ajutorul expertului Finantare.roAntoniu Poienaru!
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
Ce pot spune despre șefii Parlamentului European patru obiecte din biroul lor? Să-i lăsăm chiar pe ei să ne povestească. Aici începe seria noastră de clip-uri video care vă duc în culisele scenei puterii.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2013 - PE
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
Ministerul Fondurilor Europene a anuntat o modificare legislativa prin Ordonanta de Urgenta care va permite si beneficiarilor privati sa depuna la autoritatile de resort (Organisme Intermediare si Autoritati de Management) solicitarea de a primi bani pentru facturile pe care le transmit furnizorii aferente serviciilor, bunurilor sau lucrarilor receptionate si acceptate la plata, in cadrul proiectelor. In prezent, acest mecanism se aplica din luna aprilie pentru beneficiarii - institutii publice si autoritati locale. Vezi in articol cum s-a aplicat prevederea pana acum.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
Primele 10 proiecte inscrise in competitia initiativelor de responsabilitate sociala
Reteaua_RSCIncepand cu data de 10 iunie 2013 am dat startulinscrierii proiectelor de responsabilitate sociala in cadrul concursului national “Actionam responsabil! – competitia initiativelor de responsabilitate sociala”.
Pana in prezent, in cursa pentru cele mai bune 12 proiecte, au fost depuse 10 aplicatii in domeniul implicarii si dezvoltarii comunitatii, cat si in cel al respectarii, promovarii drepturilor omului si practicii in domeniul relatiilor de munca.
Competitia initiativelor de responsabilitate sociala premiaza cele mai bune 12 proiecte:
  • Primele sase proiecte vor primi premii in valoare de 16.000 lei/proiect;
  • Urmatoarele sase proiecte vor primi 10.000 lei/proiect.
Consulta regulamentul concursului AICI.
Inscrie-ti proiectul de responsabilitate sociala AICI.
Termen limita de depunere a proiectelor: 31 iulie 2013.
Concursul, dedicat initiativelor de responsabilitate sociala, se adreseaza sindicatelor, patronatelor, ONG-urilor, asociatiilor de IMM-uri, comitetelor sectoriale  si camerelor de comert.
Proiectele de responsabilitate sociala pot fi inscrise in competitie in perioada 10 iunie 2013 – 31 iulie 2013, pe unul din urmatoarele domenii:
  • Respectarea si promovarea drepturilor omului si practici in domeniul relatiilor de munca;
  • Protectia mediului;
  • Practici corecte de operare;
  • Protectia consumatorului;
  • Implicarea si dezvoltarea comunitatii;
  • Promovarea responsabilitatii sociale in companii.
Mai multe informatii gasiti pe website-ul proiectului: www.actionamresponsabil.ro.
Alina Gheorghe
alina.gheorghe@actionamresponsabil.ro
Investeste in oameni!
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Axa prioritara: 3. Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor
Domeniul major de interventie: 3.3. “Dezvoltarea parteneriatului si incurajarea
initiativelor pentru parteneri sociali si societatea civila”
Titlul proiectului: Actionam responsabil! – Reteaua Sociala RSC
Cod Contract: POSDRU/93/3.3/S/62864
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
Parlamentarii diasporei, supărați că nu mai primesc bani de excursii în străinătate: ...
Parlamentarii aleși în colegiile din afara României se plâng că sunt discriminați, pentru cã nu primesc bani să meargă acolo unde au fost votați, anunță n24plus.ro. Și asta întrucât conducerea Legislativului a decis ca aleșii din diaspora să poată ajunge în Europa, America sau Asia doar o dată la șase luni. În schimb, în România, senatorii și deputații pot merge săptămânal în colegiul în care au fost aleși.


Deputatul PDL Eugen Tomac îi reprezintă în Parlament pe românii stabiliți în 41 de state din Estul Europei și Asia. Potrivit unei decizii a Biroului Permanent, el are dreptul, la fel ca toți deputații de diaspora, la o singură deplasare în colegiu într-o sesiune parlamentară. "Am beneficiat de o singură deplasare din partea Parlamentului, consider discriminatorie această decizie! Cei mai mulți cetățeni români cu care sunt în contact sunt în Republica Moldova, iar distanța până la Chișinău este mult mai mică decât cea până la Baia Mare, Cluj sau Timișoara!" Alesul a cerut conducerii Camerei să-i aprobe încă o deplasare până la 1 iulie la Chișinău, unde are biroul parlamentar. Șeful deputaților i-a transmis, însă, că nu are cum, pentru că ar trebui să modifice mai multe
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
Românii din diaspora pot sta liniştiţi, de problemele lor se ocupă cinci ministere, patru ...
Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a prezidat joi, 27 iunie 2013, la sediul MAE, reuniunea Consiliului consultativ interinstituţional privind comunităţile româneşti din străinătate, anunţă un comunicat MAE.
La reuniune au participat reprezentanţi a cel puţin17 instituţii care au atribuţii sau interese în legătură cu diaspora. Astfel, au participat reprezentanţi ai
  • Ministerului Culturii,
  • Secretariatului de Stat pentru Culte,
  • Ministerului Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale,
  • Ministerului Afacerilor Interne,
  • Ministerului Educaţiei Naţionale,
  • Ministerului Economiei,
  • Institutului Cultural Român,
  • Patriarhiei Române,
  • Comisiei Românilor de Pretutindeni din Senat,
  • Autorităţii Române pentru Turism,
  • Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret,
  • Academiei Române,
  • Cancelariei Primului Ministru,
  • Departamentului Politici pentru Românii de Pretutindeni,
  • Oficiului Românilor din Străinătate,
  • Societăţii Române de Televiziune
  • Societăţii Române de Radiodifuziune.
Ministrul Cristian David a spus că este extrem de important ca toate strategiile şi acţiunile autorităţilor publice care îi vizează pe românii din afara graniţelor să fie corelate într-un plan unitar.
Principalele teme ale reuniunii au fost corelarea obiectivelor autorităţilor statului cu atribuţii privind românii de pretutindeni, complementarizarea resurselor instituţionale precum şi elaborarea unui calendar integrat de acţiuni dedicate românilor din afara graniţelor.
Cristian David a apreciat că trebuie urmărite cinci direcţii generale de acţiune pentru românii de
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
Diplomatul Lilian Zamfiroiu este noul preşedinte al ICR
Diplomatul Lilian Zamfiroiu a fost validat marţi 25 iunie de Comisiile de politică externă şi cultură ale Senatului pentru funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român, după care a fost validat prin vot şi în plenul Senatului, miercuri 26 iunie.
Imediat după demisia lui Andrei Marga de la conducerea ICR, USL, prin preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, Georgică Severin, a anunţat că îl propune pe Lilian Zamfiroiu, diplomat de carieră, care a fost în ultimii şapte ani adjunctul ambasadorului României la UNESCO, Nicolae Manolescu.
Noul preşedinte al ICR a fost ales din corpul diplomatic tocmai pentru a se evita coflictele pe care MAE le-a avut cu ultimii doi şefi de la ICR, Roman Patavievici şi Andrei Marga.
"A vând în vedere şi ce s-a întâmplat în legătură cu ultimii doi preşedinţi, ne-am gândit să o luăm invers. Nu am căutat în primul rând un om, ci ne-am gândit la fişa postului, la ceea ce aşteaptă ţara de la ICR, la rolul acestei instituţii şi la îmbunătăţirea cadrului de colaborare cu toţi reprezentanţii semnificativi ai culturii române şi, totodată,îmbunătăţirea colaborării cu Ministerul Afacerilor Externe.
Pornind de la aceste idei, am încercat să gândim un portret robot de preşedinte şi primul
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
EU leaders focus on youth unemployment
European Union leaders gathered for the start of a two-day summit in Brussels. Their focus is action against youth unemployment. Their aim is to…
    
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
Lituania vrea sa plaseze presedintia Uniunii Europene pe care o preia la 1 iulie sub semnul unei apropieri de fostele republici sovietice, initiativa perceputa de Moscova ca o ingerinta in zona sa de influenta, transmite Mediafax.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
Presedintii celor trei institutii ale Uniunii Europene (Comisia, Consiliul, care reprezinta statele, si Parlamentul) au anuntat joi ca au ajuns la un acord politic asupra unui buget de 960 miliarde euro pentru exercitiul 2014-2020, scrie AFP.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG

JUN 28

EU leaders hold talks with business, union chiefs
European leaders are meeting with industry and trade union figures at this EU summit to discuss how to fight unemployment. The new head of one of…
    
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
"Secretul si provocarea" in negocierile pentru acordul politic referitor la noua Politica Agricola Comuna a stat in "identificarea si promovarea" interesului european fara "atingerea" diverselor "asteptari" nationale, a declarat, joi seara, pentru Mediafax, comisarul european Dacian Ciolos.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
ANRMAP publica noi instructiuni care privesc achizitiile publice
evaluare_proiecteAutoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) anunta publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 371 din 21.06.2013, a Instructiunilor nr. 1/2013, emise in aplicarea prevederilor art. 188 alin. (2) lit. d) si art. 188 alin. (3) lit. c) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.
Elaborarea acestor instructiuni reprezinta indeplinirea unui angajament asumat in fata Comisiei Europene, ca urmare a recomandarilor cu privire la formularea de instructiuni, instrumente ajutatoare necesare autoritatilor contractante in procesul de achizitie publica, in vederea intaririi capacitatii administrative a acestora.
Instructiunile au ca scop indrumarea autoritatilor contractante in ceea ce priveste modalitatea de formulare a cerintelor de calificare care vizeaza capacitatea profesionala, necesitate izvorata ca urmare a numeroaselor respingeri ale documentatiilor de atribuire, cauzate de formulari restrictive ale cerintelor de calificare privind studiile, pregatirea profesionala si calificarea persoanelor responsabile pentru indeplinirea contractului.
Asadar, instructiunile nr. 1/2013, ale presedintelui ANRMAP reprezinta o armonizare a practicilor in domeniul achizitiilor publice din partea principalilor “actori” implicati, respectiv Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, Unitatea de Coordonare si Verificare a Achizitiilor Publice, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor si Autoritatea de Audit, si au scopul de a genera o abordare unitara a prevederilor din domeniul achizitiilor publice.
Actul normativ a primit acceptul serviciilor tehnice din cadrul Comisiei Europene, respectiv DGMarkt.
Document anexat:
Instructiunile nr. 1/2013 (PDF)
Sursa: ANRMAP
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
ANRMAP publica noi instructiuni care privesc achizitiile publice
evaluare_proiecteAutoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) anunta publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 371 din 21.06.2013, a Instructiunilor nr. 1/2013, emise in aplicarea prevederilor art. 188 alin. (2) lit. d) si art. 188 alin. (3) lit. c) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.
Elaborarea acestor instructiuni reprezinta indeplinirea unui angajament asumat in fata Comisiei Europene, ca urmare a recomandarilor cu privire la formularea de instructiuni, instrumente ajutatoare necesare autoritatilor contractante in procesul de achizitie publica, in vederea intaririi capacitatii administrative a acestora.
Instructiunile au ca scop indrumarea autoritatilor contractante in ceea ce priveste modalitatea de formulare a cerintelor de calificare care vizeaza capacitatea profesionala, necesitate izvorata ca urmare a numeroaselor respingeri ale documentatiilor de atribuire, cauzate de formulari restrictive ale cerintelor de calificare privind studiile, pregatirea profesionala si calificarea persoanelor responsabile pentru indeplinirea contractului.
Asadar, instructiunile nr. 1/2013, ale presedintelui ANRMAP reprezinta o armonizare a practicilor in domeniul achizitiilor publice din partea principalilor “actori” implicati, respectiv Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, Unitatea de Coordonare si Verificare a Achizitiilor Publice, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor si Autoritatea de Audit, si au scopul de a genera o abordare unitara a prevederilor din domeniul achizitiilor publice.
Actul normativ a primit acceptul serviciilor tehnice din cadrul Comisiei Europene, respectiv DGMarkt.
Document anexat:
Instructiunile nr. 1/2013 (PDF)
Sursa: ANRMAP
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
spaniaParcul Tehnologic al regiunii Andaluzia (Spania) cauta parteneri pentru o propunere de proiect in cadrul programului “Erasmus pentru tineri antreprenori”.
Echipa de relatii internationale a Parcului a lucrat timp de trei ani intr-un proiect european axat pe crearea unor medii tehnologice in domeniile dezvoltarii afacerilor si a unei economii cu consum redus de energie, promovarii inovarii si a economiei bazate pe cunoastere si de formare a potentialilor antreprenori in scopul de a le oferi abilitatile necesare pentru a fi capabili sa infiinteze si sa gestioneze propria intreprindere, precum si sa-si internationalizeze intreprinderea.
In acest context, se doreste implicarea in programul “Erasmus pentru tinerii antreprenori” si constituirea unui consortiu care sa participe la prezenta cerere de proiecte.
Contact pentru detalii si manifestarea interesului: emilla@pta.es si spalomo@pta.es.
Sursa: UNCJR
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu