marți, 9 iulie 2013


ING Bank Romania a oferit granturi in valoare de 20.000 de euro pentru 4 ONG-uri
copiiING Bank Romania a desfasurat unprogram de finantari, prin intermediul caruia si-a motivat angajatii sa identifice si sa sustina diferite proiecte ale unor ONG-uri.
In cadrul programului, angajatii au propus diferite proiecte pentru a fi ulterior votate de catre colegi. Finantarile au fost acordate celor mai populare 4 proiecteinscrise in aceasta competitie interna numita “Adopta un proiect” si au fost in valoare totala de 20.000 de euro.
Iata care sunt proiectele castigatoare:
Proiectul “Cei 7 ani (de) acasa”, coordonat de Organizatia Umanitara Concordia, care vizeaza imbunatatirea conditiilor de viata si oferirea accesului la educatie pentru 48 de copii cu varste intre 3-10 ani.
Proiectul “Touched – in beneficiul copiilor care sufera de cancer”, implementat de Asociatia Touched Romania. Banii castigati vor fi folositi pentru achizitionarea unor consumabile pentru tratamentul cu citostatice a 1.200 de copii bolnavi de cancer, aflati in evidenta spitalului Budimex.
Proiectul Fundatiei Baylor Marea Neagra prin care se diagnosticheaza si se trateaza eventualele probleme cardiace ale copiilor cu mame infectate cu HIV. Beneficiarii sunt 52 de copii cu mame seropozitive din Constanta.
Proiectul Fundatiei Copii in Dificultate prin care se previne abandonul scolar in randul copiilor proveniti din medii dezavantajate socio-economic. In proiect sunt implicati 40 de copii care prezinta risc crescut de abandon scolar.
Mai multe detalii: ResponsabilitateSociala.ro
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
Aceasta operatiune sprijina dezvoltarea infrastructurii de Cercetare-Dezvoltare (CD) a institutiilor de invatamant superior si institutelor de CD de drept public prindotarea/modernizarea laboratoarelor existente, crearea de noi infrastructuri(laboratoare, centre/institute de cercetare) si sprijinirea construirii infrastructurilor de cercetare pan-europene in Romania (prioritati ale UE finantate in comun prin PC7 de CDT a UE, FEDR si alte fonduri).
Status: ACTIV
Depunere pana la: 8.08.2013
Suma minima: 4.000.000 lei
Suma maxima: 60.000.000 lei
experimentObiective generale
Obiectivele operatiunii sunt urmatoarele:
  • Cresterea capacitatii de cercetare prin dezvoltarea infrastructurii de C-D in scopul ridicarii nivelului de competitivitate stiintifica pe plan international,
  • Imbunatatirea calitatii si eficientei activitatii de C-D desfasurate in universitatile si in institutele de C-D publice, in scopul stimularii ofertei de servicii performante pentru intreprinderi,
  • Asigurarea unui mediu de cercetare si educatie de un inalt nivel tehnico-stiintific pentru atragerea de specialisti din strainatate si a tinerilor cercetatori in institutiile C-D publice din Romania.
Operatiunea va fi concentrata pe urmatoarele arii tematice prioritare: Sanatate, Agricultura, Siguranta si securitate alimentara, Energie, Mediu, Materiale, produse si procese inovative.
Solicitanti eligibili
Prezenta cerere de propuneri se adreseaza institutiilor de invatamant superior de stat acreditate, spitalelor clinice cu sectii universitare, care au activitate de cercetare-dezvoltare si institutiilor de cercetare-dezvoltare de drept public, care respecta definitia de organizatii de cercetare.
In cazul in care proiectul cuprinde lucrari de investitii privind cladiri, solicitantul trebuie sa demonstreze dreptul de proprietate sau de primire in administrare2 sau de concesiune a terenului si, dupa caz, proprietatea, concesiunea, administrarea sau inchirierea cladirii unde se face investitia.
Concesiunea trebuie sa acopere o perioada de 49 ani si sa aiba o valabilitate de cel putin 30 ani de la data depunerii cererii de finantare.
In cazul concesiunii, trebuie sã se facã dovada dreptului de a face investitii asupra terenului si clãdirilor aflate in concesiune, pe o perioadã de minim 10 ani de la data depunerii cererii de finantare.
In cazul in care propunerea de proiect implica numai achizitionarea de echipamente, fara lucrari privind cladirile existente sau constructii de noi cladiri, se solicita numai un act privind cladirea (titlu de proprietate sau contract de inchiriere/ concesiune/ drept de administrare).
Activitati eligibile
Prin aceasta operatiune sunt sprijinite urmatoarele categorii de proiecte:
  1. Proiecte de modernizare a unei infrastructuri existente cu achizitionare de noi instrumente si echipamente si cu lucrari de modernizare a locatiilor de cercetare.
  2. Proiecte cu constructii/extindere de cladiri pentru crearea de noi centre de cercetare, institute si laboratoare in cadrul organizatiilor publice de cercetare existente, care isi extind aria de activitate sau deschid noi directii de cercetare.
Urmatoarele tipuri de activitati pot primi finantare:
  • activitati privind modernizare/extindere/constructie cladiri (inclusiv, unde este cazul, realizarea proiectului de executie si obtinerea autorizatiei de construire si darea in functiune a cladirilor);
  • achizitionarea de active corporale (cladiri, aparatura, instrumente, echipamente) si active necorporale pentru C-D, precum si instalarea/punerea in functiune a echipamentelor;
  • management de proiect (inclusiv activitati de informare si publicitate privind proiectul).
Un proiect include achizitionarea de echipamente pentru CD insotita sau nu de una sau mai multe activitati privind lucrarile de constructii. Nu este obligatoriu, dar nici interzis, ca un proiect sa includa toate activitatile enumerate mai sus.
Nu vor fi finantate proiecte care prevad exclusiv activitati de constructie si/sau modernizare cladiri. Se urmareste dotarea laboratoarelor cu aparatura, instrumente, echipamente pentru cercetare care sa functioneze intr-un mediu adecvat.
Selectia va fi concentrata pe un numar redus de beneficiari, care se incadreaza in domenii din prioritatile tematice si care respecta una sau mai multe din urmatoarele criterii orizontale:
  • au legatura cu un domeniu industrial ce prezinta avantaje economice comparative;
  • raspund prioritatilor regionale identificate in Strategiile Regionale de Inovare, sau prioritatilor strategice nationale din alte sectoare socio-economice;
  • se adreseaza unor insuficiente structurale relevante, identificate ale sistemului de C-D.
Ca regula de participare, proiectele depuse de solicitanti trebuie sa rezulte din strategia proprie de dezvoltare institutionala, anexata cererii de finantare.
Perioada de implementare, care include durata proiectului, precum si un termen de max. 45 de zile calendaristice in care beneficiarul va efectua toate platile aferente activitatilor proiectului, nu poate depasi data de 1 iulie 2015.
Conditii de finantare
Valoarea asistentei publice nerambursabile este cuprinsa intre 4.000.000 lei si 60.000.000 lei.
Valoarea totala a proiectului (costuri eligibile si neeligibile) nu poate depasi in nici un caz echivalentul in lei a 50 milioane euro.
Asistenta financiara nerambursabila constituie 100% din totalul costurilor eligibile
Finantarea proiectelor din fondurile structurale se bazeaza pe respectarea principiului rambursarii, cu exceptia prefinantarii.
Acest lucru inseamna ca beneficiarul trebuie sa efectueze intai platile privind cheltuielile eligibile, pentru ca ulterior, pe baza documentelor justificative, sa solicite rambursarea acestora.
Termen-limita
Cererile de finantare se inregistreaza, pana pe 8 august 2013, la urmatoarea pagina web:https://structurale.ancs.ro.
Ulterior, solicitantul face inregistrarea/actualizarea documentelor in Registrului Potentialilor Contractori (RPC) la urmatoarea adresa: http://rpc.ancs.ro/
“Documentele insotitoare” trebuie transmise la Birourile regionale ale DG-OI corespunzatoare regiunii in care isi desfasoara activitatea institutia solicitanta:
  1. Regiunea Nord Est – Birou regional Iasi, Aleea Mihail Sadoveanu nr.3, USAMV (cladirea editurii) et.1, cod 700490, Iasi, judetul Iasi, Tel. 0232/219.006, Implementare: Gabriela Dobos, e-mail:gabriela.dobos@ancs.ro, Monitorizare : Iuliu Jica, e-mail : iuliu.jica@ancs.ro. Management financiar si control: Adina Avadanei, e-mail: adina.avadanei@ancs.ro.
  2. Regiunea Sud Est – Birou regional Constanta (monitorizare + management financiar), in sediul Universitatii Ovidius Constanta, B-dul Mamaia nr.124, cod postal 900527, judetul Constanta (camin II, et. 4, camera 2) Tel: 0341/446579; Monitorizare: Lastuna Alina Rolea, e-mail:alina.rolea@ancs.ro.
  3. Regiunea Sud Muntenia – Biroul Regional Targoviste, in sediul Universitatii Valahia Targoviste (FIMMR), Bd-ul Unirii, nr. 18, corp A, et. 2, salile A202, A215, cod 130082, Targoviste, judetul Dambovita, Tel: 0245/210.314, Implementare: Clara Constantinescu, e-mail:clara.constantinescu@ancs.ro; Monitorizare: Viviana Filip, e-mail: viviana.filip@ancs.ro; Management financiar si control: Cristian Pasarica, e-mail: cristian.pasarica@ancs.ro.
  4. Regiunea Sud Vest Oltenia: Birou regional Craiova – in sediul Institutului de Proiectari si Automatizari SA – IPA SA Sucursala CIFATT, str. Stefan cel Mare nr.12, judetul Dolj, tel: 0351/439440; Implementare : Augustin Corneanu, e-mail:augustin.corneanu@ancs.ro; Management financiar si control: Mihaela Brinzan, e-mail: mihaela.brinzan@ancs.ro.
  5. Regiunea Vest: Birou regional Timisoara – in sediul Universitatii de Vest Timisoara – facultatea de Stiinte Economice, Str. Pestalozzi nr.16, cod postal 300223, judetul Timis, Tel: 0256/592.573, Fax :0256/592.574; Implementare: Gabriel Cristescu, e-mail: gabriel.cristescu@ancs.ro; Monitorizare: Gheorghe Crisan, e-mail:gheorghe.crisan@ancs.ro; Management financiar si control: Alina Mucichescu, e-mail: alina.mucichescu@ancs.ro.
  6. Regiunea Nord Vest: Birou regional Cluj – in sediul Universitatii Tehnica Cluj-Napoca, din cladirea CIA (Compania de Informatica Aplicata – (fostul Centru Teritorial de Calcul Cluj), Str. Republicii nr. 107, etaj 3, camera 309/310, Cluj-Napoca; Tel/Fax: 0264.590 445; Monitorizare : Rodica Meza, e-mail:rodica.meza@ancs.ro; Management financiar si control: Katona Reka, e-mail:katona.reka@ancs.ro.
  7. Regiunea Centru: Birou regional Alba-Iulia – in sediul Universitatii “1 Decembrie 1918″, str. Nicolae Iorga nr.11-13, corp D, et.3, camera 18, cod postal 510009, judetul Alba; Tel/fax: 0258/831.030; Implementare : Nicoleta Buda, e-mail:nicoleta.buda@ancs.ro; Monitorizare: Ana Maria Roman Negoi, e-mail:ana.roman@ancs.ro; Management financiar si control: Florentina Sas, e-mail:florentina.sas@ancs.ro.
  8. Regiunea Bucuresti-Ilfov: Birou regional Bucuresti – in sediul ANCS Str.I.D.Mendeleev nr.21-25, sector 1, cod postal 010362; Implementare : Daniela Ghiculescu, tel: 021.310.03.73, e-mail: daniela.ghiculescu@ancs.ro; Monitorizare:Cristian Bararu; tel.021.317.76.33, e-mail: cristian.bararu@ancs.ro; Management Financiar: Monica Turcan, e-mail:monica.turcan@ancs.ro; Comunicare: Daniela Gheorghian; tel: 021.316.00.86; e-mail:daniela.gheorghian@ancs.ro.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:
Ghidul Solicitantului pentru Operatiunea 2.2.1 (PDF)
Manualul de utilizare RPC (DOC)
Regulamentul de utilizare RPC (DOC)
Decizia de aprobare (JPG)
Sursele de finantare: FEDR, bugetul de stat
Sursa: ANCS
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
tastaturaPentru a veni in sprijinul potentialilor beneficiari, OI POSDRU MEN publicaclarificari privind completarea cererii de finantare in cadrul aplicatiei informatice Actionweb, pentru sectiunile “Indicatori”si “Grup tinta”, in sensul corelarii datelor predefinite inscrise in sistemul Action Web cu formularile indicatorilor, respectiv a categoriilor de grupuri tinta din Ghidurile Solicitantului Conditii Specifice nr. 153 – 159 si 162, 163.
Documente anexate:
Clarificari privind sectiunea “Indicatori” (PDF)
Clarificari privind sectiunea “Grup tinta” (PDF)
Sursa: OI POSDRU
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
Regiunea Nis/Serbia cauta parteneri in programul Erasmus pentru tinerii antreprenori
Nis_centruAgentia de Dezvoltare Regionala Sud cu sediul la Nis (al treilea oras din Serbia) doreste sa fie partener intr-un proiect in cadrul programului “Erasmus pentru Tineri Antreprenori”.
Agentia acopera 3 raioane – Nisava, Pirot si Toplica – cu 15 de municipalitati si peste 560.000 de locuitori. Fondatorii sunt 12 municipii, trei companii si sapte ONG-uri.
ADR Sud – Nis se ocupa de 4 sectoare de activitate : economie si resurse umane, infrastructura si dezvoltare durabila, agricultura si dezvoltare rurala si servicii si autoritati locale.
Prin sectorul de Economie si de Resurse umane sunt organizate diferite tipuri de educatie pentru antreprenori.
Pana in prezent, au fost formati aproximativ 400 de tineri pentru antreprenoriat.
De asemenea, acestia sunt sprijiniti, prin sfaturi gratuite pentru finantare, legislatie, documentare, organizarea muncii, angajare etc., sa inceapa o afacere proprie.
Contact pentru manifestarea interesului sau detalii : Ivan Mihajlović, Sector manager Economy & Human resources, mobile: +38/160.560.00.14, email: ivan.mihajlovic@rra-jug.rs.
Sursa: UNCJR
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu